TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Tar del av P4 Norrbottens nyheter om vilka Apotek som nu ska säljas i länet. Tycker verkligen beslutet att sälja våra apotek är helt sjukt! Har dessutom mycket svårt att fatta själva poängen med hela upplägget. Dessutom kommer det att bli dyrare för oss som skattebetalare. Men för all del, fortsätt ni och kalla det hela en frihetsreform...

 

Receptbelagda läkemedel bestäms av en läkare och betalas till mycket stor del av vi alla genom skatt. Varför ska stora företag tjäna pengar på detta? Och vilka företag skulle dessutom välja att alltid sälja det billigaste preparatet av två om man ständigt ska jaga vinst?

 

Samtidigt ska bara några receptfria läkemedel få säljas i handeln och exempelvis Apoteket Shop tvingas stänga nu stänga för att öka intresset hos bolag att köpa Apoteken. Varför inte istället sälja en del receptbelagda läkemedel i handeln under krav och uppföljning OCH sedan släppa lös butiker som kan sälja hela det receptfria läkemedelsutbudet där intresse finns. Där väljer kunden, betalar kunden och marknadskrafterna kommer att fungera.

 

Blir bara så djä..a less ideologiskt förblindade borgare. 

 

Andra som också bloggar om utförsäljningen av våra Apotek hittar du här.

 2009-05-05, 21:05  Permalink
Andra bloggar om:  


Hmm? Ideologiskt förblindade borgare? Monopolet kan naturligtvis motiveras på andra grunder än ideologiska? När monopolet infördes var det förstås inte socialistisk ideologi som motiverade? Socialismen är "objektiv" allt annat är ideologi? Det låter väldigt mycket Marx faktiskt. Det ideologiska arvet lever... aj då, hoppsan!


Fredrik Lundh Sammeli: Hej Karl! Nog är det en ideologisk förblindning av borgarna när man nu beslutar att privatisera våra Apotek i rasande tempo fast de flesta instanser säger att detta blir fel. Sälja det som säljas kan är riktlinjen. När det gäller recpetbelagda mediciner beslutar en läkare, vi alla betalar och det är defenitivt inget som ska ligga i marknadskrafternas knä. Gör om, gör rätt!
Ja, det blir lite komiskt att borgarna skall vara ideologiskt förblindade. Varför är det då så viktigt att Apoteken ägs av staten?

Nej, självklart har detta ingen större betydelse, även om jag är övertygad om att vi successivt kommer att se vissa fördelar som kommer ur konkurrensen.

Har det verkligen varit riktigt så fasansfullt med tidigare avregleringar? Vill du ha tillbaks monopolet inom taxi, telefoni eller kanske inom inrikesflyget? Om inte, så faller alla argument platt till marken!


Fredrik Lundh Sammeli: Hej Andreas!

Finns inga skäl att privatisera Apoteken. Varför ska skattebetalarnas pengar bli vinst i privata företagares fickor? Varför ska marknaden styra något som läkare beslutar och vi alla betalar. Detta samtidigt som man dessutom förbjuder ex Apoteket shop och andra att ha hela utbudet av receptfria läkemedel. Nä, behåll Apoteken i statlig regi för såväl utbud, säkerhet och kostnad och låt marknanden för receptfria läkemedel istället öppnas upp. Där väljer du själv, du betalar själv och marknadskrafterna kommer att göra det bättre.
Angående taxi så spelar det ingen roll vilket bilmärke jag åker men när det gäller mediciner är det viktigt att jag får rätt "märke".
Vad jag vill ha sagt med detta är att det är ju redan idag ibland är svårt att få tag i rätt medicin , för den finns inte i lager hos alla apotek.
Är det nån som tror att ett privat bolag ligger med en vara läs:medicin , som inte omsätts i större volym ?
Svar nej ! och som vanligt så blir det dom få allmänna apoteken som blir kvar som får ta den "bördan" som inte är lönsam.

Bo Lind


Fredrik Lundh Sammeli: Hej Bo!

Kan bara hålla med dig.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM